Välkommen till kursen i Sensorer och Brus

Vid Introduktionsföreläsningen kommer du att få mer information om hur kursen är upplagd, både till innehållet och rent administrativt. En andra föreläsning ges eftere några veckor, och strax innan tentan finns en fråge timme inlagd.

För föreläsningstider se schemat  

Kursansvarig:

Examinator, Per Delsing 031-772 3317 rum D420 i MC2-Huset delsing@fy.chalmers.se

Lättast når ni mig med frågor via e-post, eller telefon. Inlämningsuppgifter och labbrapporter vill vi dock helst ha insända med vanlig post.


 Veckobrev: Veckobrev läggs upp på webben eller skickas ut varje måndag enligt det bifogade schemat. Information om kursen hittar du på web-adress:

http://fy.chalmers.se/~delsing/SensorerBrus

Veckobrevet innehåller anvisningar till vika delar av kurslitteraturen som ska läsas, vilka övningsuppgifter som ska lösas, och vilka delar som vi fäster särskilt stor vikt vid.

 

Övningsuppgifter: Ett antal övningsuppgifter ingår i varje veckobrev som ska lösas och returneras inom en vecka. Övningsuppgifterna är obligatoriska och måste alltså vara godkända för att hela kursen ska bli godkänd. Dessutom kommer vi att ange fler övningsuppgifter som ni rekommenderas att lösa men som inte behöver skickas in.

 

Kurslitteratur: Kurslitteraturen är beställd och finnas på Cremonas bokhandel. Boken är på engelska och heter : Electronic Measurement Systems, Theory and Practice. Författaren heter A F P van Putten. Dessutom försöker vi få gratisexemplar av "Low Level Measurements" från Keithley.

 

Laborationer: Två obligatoriska labbar ingår i kursen. Den ena labben behandlar bl.a. Lock-in- förstärkaren och störningar. Den andra labben behandlar brus i förförstärkare och optimering av sensorer till förförstärkaren.

Varje labb tar 8 timmar (inklusive lunch), det finns 2 olika labbtillfälle. Före laborationen ska instuderings frågor lösas och skickas in. Efter laborationen ska en labbrapport skrivas och lämnas in senast en vecka efter labben. Labb-instruktioner och manualer till instrument som används får ni på samma sätt som kursbreven.

 

Examination: Kursen ger totalt 5 poäng fördelat på 2p på labbdelen och 3p på kursdelen. För att bli godkänd på hela kursen krävs förutom godkänt på tentan att alla inlämnings uppgifter och labbrapporter lämnats in och godkänts. Tid och plats för tentan