Next: Handledning
Up: Index
Previous: Index
Målet för denna kurs är att du skall
Syftet med kursen är att arbeta så att resultatet blir en läsbar, läsvärd och genomarbetad rapport rörande ett ämne som intresserar fler än dig själv.
Kursen kommer att läsas parallellt med kursen ``Från fält till fotoner, 10 poäng'', och går för femte gången, under vårterminen 2001. Tyngdpunkten av arbetet läggs i januari, april och maj. Arbetet utförs i grupp vars storlek kan variera.
Det föreslagna projektet utformas i samråd mellan dig, dina kamrater i gruppen och lämpliga lärare till ett genomförbart projekt. Varje projekt bör ha inslag av både fysik, matematik och miljövetenskap. Tonvikten kan variera mellan olika projekt, dock skall slutarbetet ha en tydlig huvudprofil i ett av dessa tre ämnen. Samtidigt måste minst ett av de återstående ämnena vara representerat på ett identifierbart sätt.
Senast 15 december skall du (helst tillsammans med andra) ha valt ut en projektuppgift som intresserar dig och kontaktat relevanta handledare. I normalfallet kan du räkna med att förslagsställaren är beredd att vara huvudhandledare. Till varje grupp utser vi en eller två biträdande handledare så att du får tillgång till kompetens inom fysik, matematik och miljövetenskap. Vi hoppas det ska vara möjligt att ordna så att den som är huvudhandledare för en (eller flera grupper) även kan fungera som biträdande handledare för andra grupper, så att totala gruppen av inblandade lärare inte blir orimligt stor.
Du kan alltid kontakta Peter Apell (fysik), Jöran Bergh (matematik) och Göran Wallin (miljövetenskap) när du har funderingar och frågor kring projektarbetet. Vi vill att du skall se projektkatalogen som förslag som vi tillsammans kan jobba vidare med. Projekt kan också kombineras med varandra.
Peter Apell
är ansvarig för denna sammanställning samt administrationen av
projektvalet och kursen FIN800.