Orienteringskurser i astronomi

galaxkrock_340.jpg

För dig som vill veta mer om:

  • vilka resultat den moderna forskningen nått fram till
  • vilken roll äldre tiders astronomi spelat i vår kulturs historia

HT18 går kurserna:

·         Astronomisk Rymdforskning (ASF 902)

·         Den astronomiska världsbildens utveckling (ASF906)

Maila till: maria.sundin@physics.gu.se om du vill gå någon av höstens kurser, eller gå in på antagning.se


Följande kurser finns att välja bland:

Universums Byggnad

Astronomisk Rymdforskning

Interstellär kommunikation

Livsbetingelser i universum

Universums Utveckling

Exoplaneter

Den astronomiska världsbildens utveckling

Etnoastronomi

Navigeringskonstens historia

Astronomi i konstens historia

Astronomi-Astrologi

Matematikens Guide till Ganymedes

Obs! Innehållet i kurserna uppdateras inte alltid på denna sida längre. Aktuell information finns på gul.gu.se om du söker på kursens namn.


Information om tentamen och tentamensanmälan


T-shirts!

Om du klarar din tentamen på någon av orienteringskurserna i astronomi får du en specialdesignad T-shirt. Det finns en T-shirt till varje kurs, och dessutom speciella tröjor till dem som har klarat 5 respektive 10 kurser.

Projektet med T-shirtarna startade HT01. Ett jättestort TACK till Birgitta som har gjort designen till alla tröjor och dessutom skrivit ihop den intressanta boken med information (se nedan).

Nu finns boken om T-shirtarnas design tillgänglig här.

Har du bilder på T-shirtarna i olika miljöer, någon historia att berätta om dem eller någon synpunkt så hör gärna av dig till Maria (maria.sundin@physics.gu.se).Den här webbsidan är gjord av Maria Sundin, och det är också jag som undervisar i samtliga orienteringskurser.

Maria Sundins orienteringskurser i astronomi på Facebook finns en sida för mina studenter och andra astronomi-intresserade.

Om du har några önskemål eller synpunkter om innehållet på denna sida, eller om du vill ha ytterligare information kontakta: maria.sundin@physics.gu.se

Om du vill kontakta mig på något annat sätt, så finns det information på min hemsida Maria Sundin om hur man hittar mig.

Den här räknaren fungerar inte längre, men denna sida har funnits sedan 1996 och därmed tillhör den antagligen internets antikviteter! Antalet besökare sedan 12 mars 1996 är: http://counter.digits.com/wc/-d/4/sundinenligt Web Counter

Senast ändrad: 11 juni, 2018